Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AS

A52d81a62m 63S72t52a90v42a

11. 7. 2014 8:19

"Komunismus BYL svinstvo": Jo to byl, i když nějací mudrlíni nám tu budou vnucovat korektní terminologii. To jen dokazuje, jak i na ně neblaze zapůsobil!

2 1
možnosti

Na hrubý pytel hrubá záplata.

0 0
možnosti
DP

D24a33d17a61k 62P16e94t70r

11. 7. 2014 7:12

V ČSSR byl komunismus? Novinka.

1 0
možnosti

Komujnismus nebyl svinstvo, protože byl pouhou reakcí občanů na svinstvo předešlého vývoje kapitalismu, jeho neschopností řešit problémy demokracie, sociálního vyloučení, ekonomického růstu a ekonomických monopolů, imperialismu a kolonialismu, respektive jeho ochotou řešit výše uvedené s pomocí fašismu a nacismu.

A byl to právě komunismus, který tyto problémy ne-li vyřešil, ale alespoň posunul dále. Koloniální soustava neexistuje, sociální vyloučení, imperialismus a ekonomické monopoly nabyly nových forem,  fašismus a nacismus se stal alespoň pro současnost minulostí.

Naopak ta nejnovější historie  globálního kapitalismu přinesla velmi závažné problémy, co třeba týče radikalizace islámu.

Kapitalismujs neumí řešit ani ty problémy, které sám nastolil, třeba problém cyklického vývoje. Jsem fakt zvědavý, jak to bude bez pomocí komunistů řešit.

6 3
možnosti
DT

Civilizace se nachází na určitém stupni vývoje, takovéhle skoky, jak je tu popisujete, se ve skutečnosti nekonají. Všechno je kontinuální. Hitler z nás chtěl nadělat otroky, komunisti to dotáhli do konce. Sice už se tolik nevraždilo, koneckonců nebyla válka, perzekuce trvala dál a týkala se jen jiných skupin obyvatel než předtím. Obě ideologie si nemají co vyčítat.

3 1
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 601x
Pracuji jako finanční redaktor a studuji ekonomii. Ve svém volném čase se věnuji hudbě a extrémním sportům.

Seznam rubrik